Lån som inte tar kreditupplysning från UC

Lån utan UC prövning innebär att att lånet inte tar kreditupplysning från UC. Kreditupplysningen hämtas in av ett annat bolag.

Så ett lån utan UC innebär inte ett lån utan en kreditprövning. Ett lån utan UC innebär istället att kreditprövningen har skett med ett annat företag en upplysningscentralen och det finns flera kreditupplysningsföretag. UC (Upplysningscentralen är den vanligaste bland större banker)

Snabblån är ett litet lån upp till 50 000 kr. Oftast lånar vi inte mer än ett par tusen kr och då vanligen via snabblån och SMS lån och vilken summa du får lova beror på din kreditvärdighet och om du har betalningsanmärkningar. Att många väljer att ta snabblån och SMS lån kan bero på att man har ett dåligt kreditbetyg, eller att man helt enklelt inte orkar vänta på de större bankernas längre handläggningstider.

Kreditvärdighet vid lån

För att låna pengar behövs som sagt att man är kreditvärdig. Kreditvärdighet innebär att man har så pass bra betyg hos kreditupplysningsföretagen att de litar på dig och vill bevilja dig ett lån. Kreditvärdigheten påverkas av flera olika faktorer. Bland annat kan man få sänkt kreditvärdighet genom att ha till exempel betalningsanmärkningar, man kan ha ansökt många lån under en kort tid där UC har tagits. Att göra många kreditupplysningar under en kort tid påverkar faktiskt negativt.

Detta beror på att banken då anser att du aktivt ansöker lån. Söker du ett ofta lån så har du kanske dålig ekonomi och för att få ett lån så måste man ha en bra ekonomi.

Man kan faktiskt också få lägre kreditbetyg i UC kreditupplysning genom att byta adress ofta även om det låter konstigt. Det allra största orsaken till att man får sänkt betyg är att man har skulder hos kronofogden. Att ha skulder hos kronofogden och att man betalningsanmärkningar är inte riktigt samma sak då det går att låna pengar med betalningsanmärkningar, men det går inte att få ett lån med skuldsaldo. Betalningsanmärkningen som uppstår genom skulden måste alltså vara betald.

Låna pengar med dåligt kreditbetyg

Hur ska man då tänka när man ansöker ett lån och hur vet man om man har bra kreditvärdighet? Det går att kolla på minUC.se och se sin kreditvärdighet kreditbetyg. Visade dig så att kreditbetyget är väldigt lågt, så kan man istället ansöka lån som inte använder kreditupplysning från UC. Då används istället andra kreditupplysningsföretag som till exempel Bisnode eller Creditsafe.

Via dessa kreditupplysningsföretag så syns det om du har betalningsanmärkningar men den stora skillnaden är att det syns inte att du har gjort tidigare kreditupplysningar hos UC och därför har du inte ett lägre betyg via Creditsafe och Bisnode. Och det går som sagt att låna pengar även med betalningsanmärkningar.

Det innebär alltid risker med att låna pengar och om du inte redan har betalningsanmärkningar kan du riskera att då det, om du inte kan betala tillbaka ditt lån.