Privatlån

Privatlån utan säkerhet

Alla som är myndiga, folkbokförda i Sverige och har ett BankID har möjligheten att ansöka ett lån. Störst chans att få ett beviljat lån är om man har ett bra kreditbetyg. Kreditbetyget påverkas av hur du sköter dina tidigare lån och betalningsar, samt om du har gjort många låneansökningar i närtid. (12 mån)

Att ansöka privatlån kontra utöka bolånet har fördelar. Dels så går det snabbare. Ett privatlån som ansöks under förmiddagen och blir godkänd, kan vara utbetald till till bankkonto redan under dagen. (Respektive mottagande banks överföringstider påverkar hur snabbt du får pengarna till ditt konto)

Privatlånet ansöker du online, så behöver inte åka någonstans. När man vill utöka sitt bolån, så står fatigheten som säkerhet. Den kan du behöva omvärderas. Privatlån kräver ingen säkerhet eller borgensman och du kan ansöka upp till 600.000 kr direkt.

Självfallet vill man ha det bästa privaltånet. Du vill att det ska vara ett så billigt lån som möjligt och kanske till och med vill ansöka ett nytt lån, för att samla gamla dyra lån?

Privatlån med betalningsanmärkningar

Det är inget hinder med betalningsanmärkningar för att få ett privatlån. Hos bland annat Freedom Finance går det bara bra att ansöka lån med betalningsanmärkningar. Förutsättningarna för att få låna är att man har en god ekonomi. Och visst kan man ha en god ekonom idag, även om betalningsanmärkningar har uppstått tidigare.

Man ska vara medveten om riskerna med att ta ett nytt lån. Har du betalningsanmärkningar sedan tidigare kan det var en varningsklocka till dig själv. Bör du låna pengar?